Ahad, 18 April 2010

Mee Rebus Batu Gajah



Saya antara peminat mee rebus. Jika di Teluk Intan antara tempat yang terkenal dengan mee rebusnya ialah Mastan Ghani dan Mee Rebus Kamaruddin (saya panggil kedai koboi kerana "set-up"nya yang "simple"). Jika di Ipoh sudah tentunya Mee Rebus Ramli.

Batu Gajah? Saya "strongly recommend" Mee Rebus yang dijual berhampiran Pasar Batu Gajah (seberang jalan besar, berhampiran "parking lot"). Harganya cuma RM2.50 jauh lebih murah dari kedai-kedai lain dan sedap. Menu lain yang dijual mee goreng dan rojak (setiap menu berharga RM2.50).

Mengenyangkan. Memang berbaloi.

8 ulasan:

Ibu n Abah berkata...

zool..
mee rebus memang faberet....
nanti nak jalan-jalan makan mee rebuslah...
kat batu gajah yer...

maiyah berkata...

sedap mee rebus ni, x sah kalo x letak telur kan kan.. tp dah lama x mkn.. ni yg buat nk gi terjah heheh

Hussien, Abu Zaid berkata...

uish... terliur pulak rasenye... haish~ huhu...

AizulFatma berkata...

mee rebus, kegemaran suami saya...

sabtu lepas saya sekeluarga ke seri iskandar, attend wedding anak babysitter.

singgah uitm...wahh...byk nye bangunan baru, masjid pun sangat cantik.depan fakulti perakaunan tu bangunan apa zool?

terdetik rasa nak pindah perak balik...:)

Aienz berkata...

wah sedapnyeeerrrr,....
en.zool buat saya terliur la....
rindu pada perak~~~~

ZOOL@TOD berkata...

Fatma: Banguan OM & Business.

yusoff rusli berkata...

ni yg nak p try neh.....tggu..

Aidil Fadzil berkata...

Salam, saya juga gemar sgt dgn jenis-jenis mee ni...sedapnya.