Selasa, 13 Oktober 2009

Ibu dan Facebook



Ibu..... Facebook......
Hubungannya erat sekali
Setiap hari
Sehabis mandi
Selesai makan
Sehabis apa pun

Dalam hatiku aku berfikir
Mahu kemanakah gerangannya ia?

Notebook!

Tapi apa yang selalu dia lihat di notebook?
Facebook!

Setiap hari tawanya menggema
Sampai bilakah hubungan erat
Antara ibu dan facebook?

Mungkin sampai akhir hayatnya
Notebooknya akan dibawanya ke syurga.

16 ulasan:

Tirana berkata...

Harap2 kak tirana tak jadi ibu yang lupa rumahtangga dan anak-anak kerana terlalu leka dengan facebook..hehehe

Pn Kartini berkata...

Keluhan ank yg inginkan perhatian..

Semoga masih ada kewarasan dan kesedaran itu..

kakcikseroja berkata...

menyindir siapa tu??? :)

ZOOL@TOD berkata...

Tiada niat menyindir atau menghina tapi kalau terkena...... Tahan je lah.....

- jinggo - berkata...

ha..
itulah sebab sekarang dah banyak Jbt Kerajaan yg ' sekat ' facebook.....
ha..
kita dipermudahkan
jangan sampai kita permudahkan yg lain...

Webmaster@Echam berkata...

Zool.
Salam... huh.. nasib baik bini aku tak minat mukabuku ni. Paling2 pun dia bukak email pastu baca paper....

a kl citizen berkata...

assalammualaikum

ini pula, ibu dan blognya...?hmmm

a kl citizen berkata...

assalammualaikum

ini pula, ibu dan blognya...?hmmm

maiyah berkata...

sesekali jer gi facebook, slalu lepak kat blog je :)

wardah berkata...

hmm..facebook ni sambil2 setelah kepenatan buat kerja umah la kan...
blog pun sama gak...sambil menyusukan anak boleh berblog...:P

Alimaz-Kembara Terasing berkata...

best ker pace buk nih....

DaliaLiyana berkata...

wahh...sampai camni sekali???

Masterzizoul berkata...

ish... kalau dah terkena penyakit facebook memang macam tu. Tapi sebenarnya dah melekat dengan komputer, outdoor activity dah x buat. sosial pun dah kurang. patut komputer jadi hamba kita tapi sekarang kita jadi hamba dia plak. saya memang x minta sdangat ber"facebook" nie, kurang ilmiah la. minat kepada blogging lagi. Salam

hazeleyed berkata...

Ass-Salam..
Cool N3...menghibur dan sinis

zai berkata...

hmm...nasib kak zai tak menggila sangat dengan facebook ni..sesekali jer buka..

al-lavendari berkata...

saya nak tambah KLCitizen ... ini pula ayah dan blognya .. hehe

mula2 tu saya ingatkan anak yang melebihkan facebook dari ibunya. tapi rupanya tentang rasa hati anak terhadap ibu dan facebooknya. nasib baik ibu kepada anak2 saya tak tahu berfacebook.