Selasa, 1 Disember 2009

Aidiladha 2009 (bahagian ke 2)











Siti telefon, "Abang Cik, kitaorang nak datang rumah petang nanti".

Saya menjawab, "Datang le, tapi kami tak de apa-apa yang special. Kak Wardah demam". Memang benar, kami mengadakan eprsiapan ala kadar. Juadah yang sempat Wardah sediakan, soto.

Tidak lama kemudian makcik saya telefon, "tak payah buat apa-apa, Chu bawak makanan, Nanti kami nak "berkelah" di sana".

Petang Aidiladha Abang Teh, Kak Uda, Siti, Yeop (sepupu) dan Nani (anak Yeop) tiba di rumah kami dengan juadah-juadah Aidiladha yang mereka telah sediakan. (4 kereta dan 1 MPV).

Antara hidangannya: Nasi Minyak, Udang Harimau (masak Butter Prawn), Hati lembu, Ayam masak lemak cili api, rendang tok, rendang daging, nasi himpit + kuah kacang, masak lemak nangka, Mee goreng dan rambutan.

Asalnya kami menyambut Aidiladha dengan menu yang ringkas. Dengan kehadiran ahli-ahli keluarga saya yang lain bersama-sama menu istimewa mereka, hari itu menjadi amat istimewa.

10 ulasan:

Pn Kartini berkata...

salam..
meriahnya..:)

Ibu n Abah berkata...

Zool,
Kehadiran tetamu memang membawa seribu rahmat dan rezeki. Syukur Alhamdulillah.

Tirana berkata...

Alhamdulillah..rezeki la tu..dapat makan free...hehehe.. Wardah dah sihat ke?

um. masyitah berkata...

Ya Allah,dah lama saya tak masak udang harimau butter tu.Alhamdulillah,dengan kehadiran saudara mara.sambutan hari raya kita lebih meriah kan.Terasa silaturrahim masih erat.

Abd Razak berkata...

Salam...

Kebaikan dalam hubungan sesama Islam erat silaturrahim...moga Allah beri barakah

maiyah berkata...

bila berkumpul camni mmg gamat le.. kenyang makan lemang n daging hehe

a kl citizen berkata...

assalammualaikum

siap periuk atas meja lagi ya (foto 1)
dah kenyang tersandar lah pulak ya (foto 4, 5, 6)

meriah sungguh ya

wardah dah sihat?

Alimaz-Kembara Terasing berkata...

salam...dah naik pening kepala asyik makan daging ja...

Kamsiah berkata...

salam...
seronok,kan..piknik kat rumah sendiri..
dapat mengeratkan silaturrahim

ZOOL@TOD berkata...

Wardah dah sihat, cuma kebelakangan ni sibuk dengan hal-ehwal rumahtangga (blog pun tak sempat nak update). Anak yang kecik tu makin manja (mungkin kerana selalu ditinggalkan oleh Wardah, masa saya di IJN dulu).

Alhamdulillah kesihatan saya bertambah baik.