Ahad, 6 Disember 2009

Esok mula bekerja semula


Kesihatan saya belum pulih 100%. Diafragma sebelah kanan saya masih kebas (doktor kata ambil masa 6 bulan - 3 tahun untuk pulih sepenuhnya). Luka pembedahan dibelakang semakin pulih, kebasnya hampir hilang.

Saya masih belum boleh berjalan lama-lama atau berlari. Terasa "lenguh" dan sedikit sakit di bahagian bawah paru-paru sebelah kanan. Boleh ke nak bekerja? Saya seorang pendidik, kerja saya tidak memerlukan pergerakan yang terlalu banyak (tenaga pun tak banyak keluar).

Tambahan pula sekarang ni cuti semester, biasanya kami hanya mengemas kini nota-nota, membuat persiapan untk semester akan datang, berkursus, membuat soalan-soalan peperiksaan atau membaca artikel.

Kalau ikut gambar di atas, rasanya tiada masalah untuk "always give 100% at work".

18 ulasan:

- jinggo - berkata...

enzool
selamat kembali bekerja.
semuga apa yg berlaku - sedikit ujian mampu kita kongsikan bersama - dijadikan kekuatan seterusnya....

Aienz berkata...

insya'allah en.zool boleh berkerja semula... tapi kene pastikan jangan angkat barang yang berat2 la... huhu

hazeleyed berkata...

Ass-salam
Syukur zool dah semakin pulih.
Wellcome back...but do not push too hard ok.Jaga kesihatan, senyum.

maiyah berkata...

selamat bekerja.. tapi jgn lupa perlu jaga kesihatan

moga akan cepat sembuh pembedahan tu :)

Abd Razak berkata...

Salam...

Selamat kembali bertugas & jaga kesihatan

Tirana berkata...

Selamat kembali bertugas...tapi jangan paksa diri..Jika rasa penat, berehatlah...jaga diri baik2

Kamsiah berkata...

bila kita sakit,baru kita sedar,benda yg paling berharga dlm hidup adalah kesihatan..

Alimaz-Kembara Terasing berkata...

salam ...alhamdullilah...syukur...dah sihat dah..selamat bekerja semula yer...

Hussien, Abu Zaid berkata...

Selamat kembali bekerja En Zool... Semoga cepat sihat sepenuhnya... :-)

kakcikseroja berkata...

Perlahan-lahanlah Zool. InsyaAllah, semuanya akan baik nanti :)

Webmaster@Echam berkata...

Zool,
Selamat memulakan tugas. Semoga cepat sembuh...

a kl citizen berkata...

assalammualaikum

semoga mudah dalam urusan kerja nanti...

perlahan2...

Ibu n Abah berkata...

zool,
buat mana yang terdaya...jgn terlebih kerja nanti kesihatan juga yang terjejas...
Insya'allah...boss zool tentu faham dan sedia maklum.

um. masyitah berkata...

Alhamdulillah, semoga berjaya menghadapi tugasan...buat pelan-pelan jangan paksa diri...

wan ahmad berkata...

Take care bro... kerja kerana Allah taala selagi ada kudrat, InsyaAllah...

syahbandar87 berkata...

insyarallah encik akan pulih 100% nanti..x pe encik zool muda lagi..mudah2an daya pemulihan pun akan lbh cpt lg.insyarallah

al-lavendari berkata...

salam. biarlah pulih 100% dahulu, barulah give 100% at work.

ZOOL@TOD berkata...

Mungkin ramai yang tak perasan gambar tersebut. 12% Monday + 23% tuesday + 40% wednesday + 20% thursday + 5% friday = 100% (per week).

Dalam erti kata lain, saya kerja sekadar termampu, kebetulan cuti semester kerja tak de sangat. Alhamdulillah, urusan seharian saya dipermudahkan Allah.