Sabtu, 8 Ogos 2009

How many tears - Helloween

Lagu ini agak "keras" dan antara lagu kegemaran saya semasa di sekolah menengah dan di ITM. Lagu ini telah diciplak oleh Helter Skelter (Kumpulan yang mengaku Rock di Malaysia) dengan sedikit pengubahsuaian dengan tajuk "Tiada lagi airmata". (Kumpulan Helter Skelter telah berjaya men"sumbang"kan lagu ini dari segi lirik mahupun melodinya (hancurrrr)).

Buat peminat lagu-lagu sentimental/ tangkap lentok/ jiwang karat, lagu ini amat tidak sesuai buat anda.



A lot of things occur each day
We've got to live with on our way
There's so much misery on the screen
With commercials in between

And the Russians wont be so late
Uncle Sam dont wanna wait
No matter if you're black or white
You never ever had all right

And look up to the eternal skies
See warfare even there
What once has been a paradise
Now destruction and despair

In other worlds the children die
Lacking food ill from a fly
Oppressed by troops to tame their land
Its all the same again

If any man is free on earth
Then tormentors steal his birth
They slam gun butts in his face
And leave his woman choked in mace

So stand up for our human rights
Push back this pest of hate
Raise your voice pass on the light
Unite! its not too late

How many tears flow away
To become a sea of fears
How many hearts are torn apart
Till another torment starts

But before the world
Turns into a sun
All cruelty and violence
On earth will be dead and gone

7 ulasan:

BUJANG SUSAH berkata...

Teringat semasa umur awal 20an dulu... masa tu weekend mesti layan rock kat jamming studio.. la ni dah x berapa muda layan nasyid, regge n dangdut jer laa.. ha..ha..ha...ha.. i luv u full

Tirana berkata...

Memang tak sesuai lagu ni dengan saya..hehehe..saya suka music yang slow..

a kl citizen berkata...

wa... seorang rocker rupanya sahabat kita ni...

adoi...
sakit kepala

ZOOL@TOD berkata...

Ya, suatu ketika dulu.

Sekarang ianya sekadar kenangan

Razak berkata...

Saya pun tak minat lagu rock...namun ianya terpulang kepada minat masing-masing tapi ada hadnya.

ZOOL@TOD berkata...

Benar, kena ada hadnya. Terlalu lebihkan hiburan takut lalai dari mengingati Allah. Inilah yang banyak berlaku dalam masyarakat hari ini.

Hiburan tanpa sempadan hingga lupa tanggungjawab sebagai manusia.

maiyah berkata...

salam.. saya suka lagu ni